henne hen e romme mett d!

søndag, mai 06, 2007

Bang, Bang, You're Dead

Ved en tilfeldighet ble jeg sittende oppe seint i går kveld å se på TV. Det har blitt en lei tendens til at jeg har begynt å se på nattkinoene som går på nrk1 og tv2. Mye fordi dette er de eneste kanalene vi har her hjemme. Det er når jeg begynner å se på den siste filmen som startet godt etter midnatt at jeg begynner å lure litt.

Filmen var "Bang, Bang, You're Dead" og det var en fantastisk bra film. Den handlet om en gutt som ble hakka på av de "kule" fotballgutta på skolen han gikk på. Dette førte til at han plantet en perfekt bombe uten sprengstoff som en trussel mot fotballaget. Dette førte til kaos på skolen med metalldetektorer osv. Det er en lærer på skolen som setter opp et teaterstykke som har samme tittel som filmen om en skolemorder og han vil at den samme gutten skal spille hovedrolle. Dette skaper stor vrede blant de andre foreldrene og alle vil ha ham utvist.

Dette er en film som setter et sterkt fokus på hvordan mobbingen skjer og hva den i ekstreme tilfeller fører til. Det som forundrer meg med TV2 er at de sender denne filmen seint natt til Søndag. Denne filmen hadde fortjent å blitt sendt tidlig på lørdagskvelden eller et annet tidspunkt hvor det var mange fler som så den. Selv om det er litt andre tilstander i USA enn i Norge så setter den fokus på hva som er kilden til mobbing. Det er ikke alltid man løser problemer ved å utvise eller snakke med ofrene når de som hakker på de andre vil finne seg nye ofre hele tiden.

Har du ikke sett filmen så anbefaler jeg deg å gå til det nærmeste biblioteket og få de til å skaffe den for deg. "Bang, Bang, You're Dead" burde vært obligatorisk på alle ungdomsskoler i landet her. Teaterstykket med samme tittel burde også bli satt opp på en scene i de store byene slik at de skolene som er meste utsatt med ekstrem mobbing kunne sett det og kanskje de som mobbet ville ha endret syn på en ting eller to.

Konklusjonen er vel at dette er en film du bør se. Det har du kanskje skjønt nå.